Gradovi Kralja Matjaža

Potovanja

Slovenija nam skozi celo leto ponuja ogromno destinacij, ki jih lahko obiščemo in raziščemo skupaj s svojo družino, s partnerjem ali pa tudi sami. Pomembno je, da smo pri iskanju novih destinacij iznajdljivi in se tako ne ustavimo vedno na istih lokacijah.

Čeprav smo se na družinske izlete v preteklosti odpravljali le v poletnem času, si starši dandanes radi vzamejo čas za svoje drage in se tako vsak vikend odpravijo na novo destinacijo. Tako so postale aktualne tudi določene destinacije, ki jih v preteklosti skorajda nismo poznali.

Tudi pozimi se tako družine rade odpravijo na različne lokacije, ki ponujajo različne snežne radosti, od smučanja, deskanja, sankanja ter tudi izdelovanja ledenih skulptur. Na Koroškem tako že vrsto let pripravijo festival imenovan Gradovi Kralja Matjaža.

Gradovi Kralja Matjaža so festival, ki se je letos konec januarja odvijal že osemindvajsetič. V tem času so na Koroškem postavili že več kot 1000 snežnih gradov, ki jih iz snega postavljajo domačini in tujci ter tako obeležijo na junaka kralja Matjaža.

S pred-prijavo si zagotovimo svoje mesto

Če bi se radi preizkusili v gradnji ledenih gradov, se tako lahko prijavimo. Na festival Gradovi Kralja Matjaža se lahko prijavi skupina ljudi, ki šteje med 5 in 8 članov. Starost udeležencev na festivalu Gradovi Kralja Matjaža ni pomembna. Pomembno je le, koliko domišljije in kreativne volje znajo pokazati tekmovalci.

Za gradnjo gradov se lahko uporabljajo le naravni materiali in to so sneg, voda, led ter šibje. Vsi ostali pripomočki so prepovedani. S seboj mora ekipa seveda prinesti vse potrebno orodje, s katerim bo lahko nemoteno gradila svoj grad.

Med samo predstavitvijo se mora ekipa predstaviti in dodati tudi zgodbo, ki spremlja zgrajeni grad. Najbolj izviren in najlepši grad je vsako leto nagrajen. Gradovi Kralja Matjaža postajajo za nekatere skupine že stalnica, gradovi pa so vsako leto višji, lepši in bolj izvirni.

Ogled festivala Gradovi Kralja Matjaža

Seveda pa prireditev ni namenjena le tekmovalcem. Ko so gradovi narejeni, si jih lahko ogledajo tudi obiskovalci festivala. Seveda morajo za vstop na prizorišče plačati vstopnino, ki znaša le 5 evrov, otroci pa imajo prost vstop.

Gradovi Kralja Matjaža so idealna sprostitev za celotno družino tudi zato, ker med obiskom ni potrebno potrošiti veliko denarja. Otroci se bodo ob občudovanju zanimivih gradov zagotovo odlično počutili in si kmalu želeli tudi sami postaviti podoben grad. Celotna prireditev Gradovi Kralja Matjaža bo vsem družinskim članom ostala za vedno v spominu.