klimatska-naprava

Nakupovalni vodič za klimatske naprave

Dom in vrt

Vedno bolj visoke temperature in vedno daljši vročinski vali so marsikoga prisilile v nakup klimatske naprave. Te so postale pomemben del našega vsakdanjika, saj se z njimi lahko poleti hladimo, pozimi pa grejemo.

Vendar pa se marsikomu nakup klimatske naprave že na začetku zdi prevelik zalogaj. To pa enostavno zato, ker je danes na voljo ogromno klimatskih naprav različnih blagovnih znamk, zaradi česar je nakup toliko težji. Atlas Trading v svoji ponudbi nudi napredne klimatske naprave Gree, ki imajo vse lastnosti kvalitetnih klimatskih naprav. In kaj morate upoštevati, da boste na nakup takšne klimatske naprave dobro pripravljeni?

klimatska-naprava

Moč klimatske naprave je odvisna od karakteristik prostora

Pri izbiri primerne klimatske naprave so ključnega pomena karakteristike prostora, ki ga želite ogrevati oziroma ohlajati. Te močno vplivajo na izbiro primerno zmogljive klimatske naprave. Ključnega pomena je velikost prostora, število zunanjih sten, obsijanost s soncem, število oken in vrat, lokacija prostora v objektu in število oseb, ki se običajno zadržujejo v prostoru.

Načeloma velja, da za prostore do 25 m2 zadostuje 2,5 kW močna klimatska naprava, med 25 in 40 m2 zadostuje 3,5 kW močna klimatska naprava, če pa gre za večje temperature, izberite klimatske naprave med 4,5 in 5 kW.

Če želite dodatno privarčevati na električni energiji, potem vam priporočamo nakup inverterske klimatske naprave. Ta samodejno uravnava delovanje kompresorja v zunanji enoti glede na potrebe notranje enote.

Dizajn in glasnost klimatske naprave

Čeprav se marsikomu zdita dizajn in glasnost nepomembna dejavnika pri nakupu klimatske naprave, pa temu ni tako. Sodoben dizajn klimatskih naprav vam omogoča, da se odlično prilega prav v vsak prostor, zaradi česar imate bistveno manj problemov z njeno namestitvijo.

Zelo pomemben dejavnik pa je tudi glasnost klimatske naprave. Če pomislite, da v najbolj vročih poletnih mesecih klimatska naprava deluje praktično noč in dan, potem dobro preverite njeno glasnost. Tiha klimatska naprava vam bo bivanje v prostoru zagotovo naredila prijetnejše.

klima-za-hlajenje

Dodatne funkcije klimatske naprave

Sodobne klimatske naprave so danes že serijsko opremljene s protiprašnim filtrom, nekatere pa imajo vgrajene tudi že sisteme za čiščenje zraka. To je zlasti pomemben podatek za vse tiste, ki se spopadate z raznimi alergijami, saj klimatske naprave v tem primeru poskrbijo za čistejši zrak v prostoru in preprečevanje nastanka alergenov.